Propossem un pla d’actuació per previndre la corrupció

quico tere

Les administracions municipals no estan obligades, fins al moment, a establir mesures de prevenció dels delictes de corrupció que es realitzen o puguen realitzar en les seues organitzacions. Per esta raó i per la gran sensibilitat social al respecte considerem imprescindible posar en marxa mesures de prevenció per a prevenir i lluitar contra els incomptables casos de corrupció que s’aprofiten de la impunitat, els mecanismes burocràtics i els privilegis que l’administració municipal pot suposar per a la comissió d’aquests delictes.

La complexitat dels models delictius que engloba la corrupció fa molt difícil i moltes vegades impossible, la seua detecció i castic si solament s’intervé des de la vessant de la justícia en la seua part penal. La part repressiva no és suficient. Als fets que succeeixen dia a dia en tot l’Estat ens remetem. Una combinació de les mesures preventives i repressives comportaria amb tota seguretat, una disminució dels casos de corrupció pública i per tant de la reducció d’aquests casos en els tribunals. Així mateix, suposaria una més que considerable reducció dels costos econòmics i humans que suposa la corrupció. És evident que el seu efecte positiu sobre l’ètica i la moral pública seria molt considerable i important en els moments que vivim.

L’aparença i la realitat de no fer res de forma activa per a pal·liar la corrupció sobretot en aquells delictes que tenen una tipologia específica, dificulta la seua detecció amb les mesures actuals (totes elles enfocades que se solucionen de forma punitiva) provoca l’increment del desprestigi de les institucions i la sensació de què aquests són tant difícils de demostrar que moltes vegades resulten impunes.

Delictes com el suborn, la prevaricació, la malversació de cabals públics i el blanqueig de capitals, són tots ells complexos en el seu desenvolupament processal i són complicats de resoldre de forma efectiva tant quan estan en procés d’instrucció com d’enjudiciament, màxim quan moltes vegades el possible delicte es va cometre fa molt de temps.

Per tant, i amb la finalitat de prevenir i evitar al màxim possibles casos de corrupció en el nostre consistori, plantegem la següent:

Posada en marxa d’un pla d’actuació amb l’objectiu de prevenir la corrupció a l’Ajuntament i que contemple, com a mínim, les següents àrees:

a) Creació d’un registre de proveïdors generals i d’empreses licitadores que incloga tant les existents com les de nova incorporació.

b) Implantació de la DILIGÈNCIA DEGUDA que incloga entre altres la identificació dels administradors i socis de la mercantil, la verificació de la titularitat reial i el llistat d’unitats de negoci dels mateixos accionistes i/o administradors, propòsit i índole de la relació de negoci i seguiment de la mateixa.

c) Creació d’una Oficina Tècnica de Prevenció de Delictes (OTPD) per a realitzar estes tasques, fent realitzacions periòdiques de les mateixes. S’encarregarà també del compliment estricte dels salaris, dietes i altres menesters dels càrrecs electes i personal de confiança.

d) Creació d’un canal de denúncia intern i extern, assegurat, privat, anònim i amb tota garantia de seguretat per al denunciant.

COMPROMÍS NO RECOLZA LA MOCIÓ CONJUNTA DE PP PSOE I SP PER AUGMENTAR ELS SALARIS DELS CAPS DELS DEPARTAMENTS

Com ja vam plantejar en l’anterior ocasió en què es va tractar aquest assumpte, Compromís no entén un augment de salaris, que per una banda només beneficia una part de la plantilla, entre els quals alguns dels funcionaris millor pagats de l’Ajuntament, i per altra no té en compte la delicada situació per la qual travessen milers dels nostres conciutadans, que a dures penes arriben a final de mes.

Entre els funcionaris que es poden beneficiar de l’augment figuren alguns que ja cobren un suplement de 600 euros mensuals a canvi de dues reunions, un fet que ja vam denunciar des de Compromís.

Considerem que ni és el moment ni són les formes. Cal esperar una context de creixement econòmic i d’ingressos per plantejar una negociació que tracte de manera integral tota la plantilla. 

Posted from WordPress for Android

El PP rebutja totes les esmenes presentades per Compromís per Sagunt

regidors

Quico Fernandez: “el grup popular, en el que és torba Alfredo Castelló, ha rebutjat les esmenes del nostre grup parlamentari als pressupostos de la Generalitat per a 2015, entre les que es trobaven inversions fonamentals per a Sagunt i la Comarca en diferents àmbits”.

Per a Quico FFernández, “malauradament no es tracta d’un fet novedòs, si tenim en compte que estes reivindicacions han estat ignorades de manera sistemàtica pel Govern del PP, amb el perjudici que això genera en la qualitat de serveis públics que rep la ciutadania”.

D’altra banda “Compromís va presentar ahir una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia contra el Consell per aprovar uns pressupostos que preveuen uns ingressos que no tenen cobertura legal”.

Com ja denunciarem en els presupostos de l’Estat ací nosaltres també som els últims de la fila ja que les trasferències i inversions no s’ajusten als habitants que hi han en cada municipi “arruinant així als ajutnaments” continua Fernández.

Les inversions per a Sagunt son zero euros de manera directa i “durant molt anys hem rebut transferències per al Consell Agrari, Serveis Socials, Turisme però des de fa tres presupostos aquestes s’han convertit en zero o han sigut rebaixades al mínim” destaca Fernández.

Les peticions de Compromís per Sagunt eren básicament, IMPULS IMATGE DE DESTÍ per a les festes locals, la creació d’un CENTRE ESPECIALITATS NUCLI HISTÒRIC SAGUNT, l’adequació dels CAMINS RURALS SAGUNT, DESDOBLAMENT carretera IV Planta, la CREACIÓ D’UN CEAM A SAGUNT i la inversió en patrimoni industrial i històric.
ESTIMACIÓ 1.000 MILERS D’EUROS.

Compromís és reuneix amb BOSAL i CCOO al Congrés dels Diputats

baldo tere bosal

Els regidors Teresa García i Albert Llueca, junt al diputat Joan Baldoví s’ha reunit en el Congrés dels Diputats amb els membres del Comité d’Empresa de BOSAL, així com als representant del sindicat CCOO referent a serveis en Madrid i la secretaria comarcal Begoña Cortijo. En aquest sentit des e Compromís han recordat el seu posicionament referent al epossible tancament de BOSAL i la planificació industrial de Sagunt explicant que és una qüestió política, perquè son els polítics qui han de fer les lleis, les normes i directives, i son qui podem dir a Euroa que la deslocalització dins de la Unió deu de ser il·legal.

Teresa Garcia destacava “hem vingut a Madrid per donar suport als treballadors de BOSAL perqué la situació que tenen respecte de la continuació de la producció no esta compromesa” i continua “el problema es que aquest situació ocorre perqué la política industrial ha desaparegut al País Valencià i aquest és un dels motius per reclamar que el sector públic recolze al sector productiu i que pugam mantindre les produccions que siguen rentables que es veuen compromeses per la deslocalització” i que té una conseqüència directa en “la perdua de treball i empobriment d’un sector laboral punter en la nostra ciutat i comarca”.

El diputat econacionalista Joan Baldoví ha pres el Compromís de presentar preguntes i inicitives al Congrés però ha destacat que “la iniciativa ha de ser de todos els partidos polítics, i tots presentar-ho en industria per a que pugam arrancar algún compromís ja  l’experiència es que el PP no assumisca ningún”